August Høyen – 18. januar 2025

August Høyen har haft et vildt år.

Køb Billet!

Med debut-ep’en ’Det Hele Handler Om Dig’ fra maj 2023 fik den unge sangskriver et regulært gennembrud. Herefter fulgte P3’s Uundgåelige, optrædener på bl.a. Roskilde Festival og Smukfest, en DMA-nominering, en stribe af udsolgte koncerter på hans første fulde danmarksturné.

August Høyens musikalske løbebane begyndte, da han startede til trommer som dreng – for børnene i hans familie skulle lære at spille. Samtidig med at han udforskede rytmerne, sad han på sit drengeværelse og lyttede til Stevie Wonder og øvede sig i at synge. Time efter time. Mens vennerne blev bedre til vristspark på fodboldbanen, blev han bedre til at udtrykke sig gennem sang. Og det skulle han få brug for. For i 2021 brugte August Høyen en del tid hjemme, hvor han befandt sig et mørkt sted og ledte efter en vej ud. Det var der, hans far forærede ham en guitar. Hans evner på det seksstrengede instrument begrænserede sig til to akkorder, men han begyndte at klimpre og lege med små sange. Han tog afsæt i den countrymusik, han var blevet dybt fascineret af. Modet til helt roligt og uden omsvøb bare at skære ind til en sandhed. Fra for længst afdøde legender som Mississippi John Hurt til cool vibrerende nutidsnavne som Alison Krauss. Han tog de traditioner for ukrukket ærlighed og smeltede dem instinktivt sammen med sine og soulfornemmelser, og da sangen ’Forsvinder’ tog form, fandt han en retning. Denne retning krystalliserede sig sidenhen med debut-EP’en ’Det Hele Handler Om Dig’ fra 2023 som gav Høyen et regulært gennembrud på den danske musikscene.

Og året 2024 tyder da i det hele taget heller ikke på at blive mindre travlt. August Høyen har i de forgangne måneder brugt tiden flittigt på at skrive og indspille ny musik i selskab med sine faste kreative samarbejdspartnere T&O og Laurits Smedegaard Andersen. Første udspil herfra er singlen ’Jaloux’ som udkom d. 31. maj – en sang der ønsker at være med til at aftabuisere en følelse, som de fleste kender, men som de færreste bryder sig om. Og en sang der atter en gang demonstrerer dét der gør Høyen unik som sangskriver: hans evne til at fortælle de helt enkle og klare fortællin-ger om det almenmenneskelige følelsesliv, som han beskuer og beskriver fordomsfrit og med var-me, omsorg og forståelse for lytteren.

’Jaloux’ er det første blandt flere udspil i 2024. Og med ny musik følger naturligvis nye koncerter…

Kommende Koncerter

Euphoric Season

31. august 2024

Pris 0 kr.


Library Card (NL)

24. august 2024

Pris 100 kr.


NRGyZED

4. oktober 2024

Pris 380 kr.


Relaterede koncerter

Ilma

10. oktober 2024

Pris 180 kr.

Kalaset

5. oktober 2024

Pris 215 kr.

Patina

23. november 2024

Pris 280 kr.

Kind mod Kind

24. oktober 2024

Pris 220 kr.