fbpixel Musikhuset Posten
Tilbage
  • Dato: 29. november 2024 kl. 20.00

Svaneborg Kardyb

 

Den prisvindende danske duo Svaneborg Kardyb har over tre albums på blot fem år excelleret med deres knitrende skandinavisk jazz og minimalistiske grooves i smuk forening. I efteråret 2024 følger deres fjerde fuldlængdealbum som bringer dem til Odense.

Svaneborg Kardyb er Nikolaj Svaneborg (Wurlitzer, Juno, klaver) og Jonas Kardyb (trommer, percussion), en prisvindende duo fra Danmark som siden 2019 har excelleret med knitrende skandina-visk jazz og minimalistiske grooves i smuk forening

OBS: Stående koncert

Svaneborg Kardyb udspringer fra Aalborg i Nordjylland, hvor de første gang mødtes i 2013, og hvor de allerede dengang diskuterede idéen om at starte en duo. Seks år skulle der dog gå før projektet blev realiseret. Svaneborg Kardyb er en duo, som er et format, der giver dem en masse plads at fylde ud eller lade stå tomt: “Vi nyder minimalismen og det fokus, det giver til sammenspillet. Vi kom-mer fra ret forskellige musikalske baggrunde, Nikolaj fra Skandinavisk Jazz og Jonas fra Roots, blues og folk, så vores musik er ligesom summen af vores personlige bidrag. Den prøver heller ikke på at være mere end dét. Det er ret unikt at kunne dele dette musikalske sprog og venskab.”

Med inspirationskilder som Nils Frahm, Esbjörn Svensson og Jan Johansson’s mesterværk Jazz På Svenska, er deres musik en udsøgt og frydefuld sammensmeltning af smukke melodier, delikat mi-nimalisme, catchy grooves og subtile elektroniske vibes, nordisk atmosfære og organisk sammen-spil – alt sammen understreget af en uforbeholden lyst til at spille sammen.

Efter udgivelsen af duoens første albums, ’Knob’ fra 2019 og ’Haven’ fra 2020, fulgte i 2022 duoens tredje album ’Over Tage’ som samtidig markerede deres debutudgivelse hos Gondwana Records; et pladeselskab kendt for at huse navne som Mammal Hands, Portico Quartet og GoGo Penguin, hvis musik lige som Svaneborg Kardyb forsøger at udforske det uudforskede rum i mellem genrer.

Som optakt til udgivelsen optog Svaneborg Kardyb desuden – som den kun 4. danske artist nogen-sinde – en Tiny Desk Session hos NPR; en session der i dag har over en halv million afspilninger og som, sammen med albummet, medførte et regulært internationalt gennembrud for duoen.

Information

Priser
  • Forsalg:
  • 250,-
  • Dørsalg:
  • 270,-
  • Medlemspris:
  • 210,-
Tidspunkt
  • 29. november 2024
  • Kl. 20.00
Musikhuset Posten
Østre stationsvej 35
5000 Odense C
Se på kort

tlf. +45 66 13 60 20
mail@postenlive.dk

Relaterede koncerter

Ibrahim Electric

21. september 2024

Pris 295 kr.


The White Album

5. september 2024

Pris 230 kr.

Tilmeld dig nyhedsbrevet